Strojevi za regeneraciju DPF / FAP/ KAT filtera

Inovativni adapter za Euro 6 filtere

Naš inovativni proizvod – DPF Euro 6 priključni adapter, namijenjen je za filtere krutih čestica koji se koriste u teretnim vozilima, autobusima, građevinskim strojevima i viljuškarima. Adapter u potpunosti surađuje sa strojevima za čišćenje DPF filtera hidrodinamičkom metodom.

DPF Euro 6 filter odlikuje se time što je njegova keramička jezgra u punoj mjeri izložena s izlazne strane, kao i s ulazne strane. Ova vrsta DPF filtera počela je djelovati na tržištu relativno nedavno jer s pojavom Euro 6 norme emisija ispušnih plinova.

Takve filtere pojavile su se u Sjedinjenim Američkim Državama mnogo ranije, od početka 2000. godine. Karakteriziraju ih ravne i plosnate prirubnice – rub čeličnog prstena, suprotno njihovim europskim ekvivalentima.
Europski proizvođači filtera pustili su na tržište DPF Euro 6 filtere u čeličnim kućištima s nestandardnim rubovima, u obliku čelične kopče, prirubnice, metalne ručke. Sva takva rješenja otežavaju čvrsto uklapanje u tradicionalni adapter. Osim toga, tekućina tijekom čišćenja ne djeluje jednakom silom po cijeloj duljini i presjeku filtеra. Zbog toga, vanjski zidovi filtera koji se nalaze bliže njegovom kućištu nisu toliko temeljito očišćeni kao srednji dio filtera, gdje zračni tlak djeluje s najvećom silom.

U posljednjih nekoliko godina, proizvođači strojeva za čišćenje DPF filtera iz Europe, opremili su svoje uređaje adapterom, na temelju oblika američkih filtera. Nažalost, takvi filteri nisu sasvim ispunili očekivanja europskih klijenata. Upravo zbog toga, s porastom potražnje za čišćenjem DPF Euro 6 filtera, u Europi se pojavila potreba za stvaranjem potpuno univerzalnog priključnog adaptera koji je prilagođen trenutnim potrebama tržišta.

Vrijedi napomenuti da na europskom tržištu neki proizvođači DPF strojeva još uvijek nude adaptere starog tipa, koji podsјećaju na ravnu ploču, stožac ili čeličnu konstrukciju s pneumatskim cilindrom.
DPF Euro 6 filteri, tijekom prvih godina uporabe, nisu bili problematični, zato nije bilo potrebe za stvaranjem inovativna adaptera. Od početka 2019. godine sve više i više Euro 6 filtera šalje se za uslugu čišćenja. Najčešće je to posljedica kilometraže vozila i ograničenog kapaciteta filtera.
Počevši od 2020. godine, tvrtka OTOMATIC kao prva i jedina na tržištu nudi svojim klijentima namjenski priključni adapter Euro 6, koji sasvim odgovara europskim standardima.

Izum je obuhvaćen patentnom prijavom br. P.432918

PREDMET IZUMA

Čelična prirubnica s ulazne strane DPF Euro 6 filtera je plosnata i ima ravne rubove, suprotno do njezina nepravilnog dijela s izlazne strane. Tijekom pranja ravna prirubnica omogućuje potpuno brtvljenje filtera sa strane ulaza ispušnih plinova, po opsegu njezinog plosnatog i ravnog ruba. U adapterima stare generacije, adapter se mora montirati i mora zabrtviti izlaznu stranu filtera, koja je problematična zbog nepravilnog oblika.

Predmet patenta je tehnologija koja se karakterizira time što brtvimo ulaznu stranu filtera umjesto onu problematičnu s nepravilnim rubovima (izlaznu stranu) uz patentiran tlačni spremnik. Kako bi se osigurao protok sredstva za čišćenje kroz filter, ulazna strana mora biti nepropusna po cijelom opsegu ruba kućišta filtera, kako bi sredstvo za čišćenje moglo izaći samo kroz uložak filtera.

Jedinstvenost adaptera leži u tome što smo sačuvali osnovno pravilo tehnologije vlažnog čišćenja filtera, odnosno dodavanje sredstva za čišćenje prvo s izlazne strane filtera. U usporedbi s rješenjima koja nude konkurentna poduzeća, filter brtvimo s ulazne strane, a ne kao drugi s izlazne strane.

Zatvorena cirkulacija sredstva za čišćenje u tlačnoj komori jamči cjelovito i ravnomjerno čišćenje svih kanala filtera. Dodatno, za vrijeme sušenja vrućim zrakom dobivano efekt cirkulacije vrućeg zraka umjesto točkastog sušenja.
jedan adapter za sve vrte DPF Euro 6 filtera teretnih vozila
ravnomjerno čišćenje svih kanala keramičkog filtarskog uloška
višekratno smanjenje vremena za sušenje filtera nakon pranja, zahvaljujući cirkulaciji vrućeg zraka dvosmjerni proces čišćenja i sušenja
povećanje konkurentnosti u odnosu na poduzetnike, koji koriste tradicionalne adaptere
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram