Strojevi za regeneraciju DPF / FAP/ KAT filtera

OTOMATIC - NOVOSTI 2021

Uporaba separatara ulja u stroju za čišćenje DPF filtera

Separator ulja rabi se za sakupljanje ulja sa površine vode. Koristi se svugdje gdje ima male radne površine, malo radnog prostora i postoji potreba za premještanjem i odmašćivanjem tekućina na različitim mjestima. Servisi za čišćenje DPF filtera često primaju preplavljene uljem filtere krutih čestica nakon kvara turbokompresora. Dosad u strojevima za čićenje DPF filtera nije bio korišten sustav za uklanjanje ulja, a suspenzije ulja koje su plutale na površini vode morale su se ručno ukloniti. 

Nažalost, to nije bilo ugodno rješenje za rukovatelja stroja, i što je značajno, nije donijelo očekivane rezultate. Trenutno, zahvaljujući tračnom separatoru ulja, koji je montiran u stražnjem lijevom kutu spremnika za vodu, u stroju DPF Premium, odvajanje ulja od radne tekućine nije problem i odvija se automatski. Traka je izrađena od plastične mase s adhezivnim svojstvima. Zahvajujući tome, nema problema s odvajanjem ulja od radne tekućine. Sustav za odlaganje otpada iz separatora ulja nalazi se izvan na lijevoj strani stroja. 

Kako bi se sakupile neželjene tvari, dovoljno je staviti posudu od 5 litara, na primjer kantu. Najveća prednost korištenja tračnog separatora ulja je njegova visoka učinkovitost, neovisno o razini vode u spremniku. Osim toga, povećava vijek trajanja tehnoloških sredstava, ujedno smanjujući operativne troškove. Moguće je opremiti stroj DPF Premium separatorom ulja uz doplatu.
Tijekom pranja filtera krutih čestica u DPF strojevima rabi se deterdžente koji povećavaju efikasnost procesa. Ranije je postojala samo jedna metoda doziranja. Neposredno prije početka rada, rukovatelj stroja ulivao je određenu količinu tekućine izravno u filter, a zatim ga čistio. Inženjeri tvrtke OTOMATIC razvili su prikladno rješenje koje osigurava potpuno automatiziran proces čišćenja. 

Zahvaljujući automatskom dozatoru koji tijekom cijelog procesa čišćenja, u određenim intervalima, ubrizgava određenu dozu deterdženta u filter, rukovatelj stroja više ne mora pamtiti da prije pranja treba uliti tekućinu u DPF. Glavna prednost ovog rješenja je jamstvo iskorištenja stopostotne kvalitete i učinkovitosti tekućine za pranje, koja se u odgovarajućim količinama dovodi izravno iz vanjskog spremnika u filter.
Obje se metode mogu kombinirati ili koristiti naizmjenično po potrebi.

Automatski dozator deterdženta tijekom procesa čišćenja

Komplet opreme – pištolj na komprimirani zrak, pištolj za prskanje pod tlakom i površinsko čišćenje čeličnog kućišta filtera pomoću sredstva za čišćenje

Od ove godine tvrtka OTOMATIC uvela je mogućnost naručivanja stroja za čišćenje DPF filtera pomoću konfiguratora i opreme s dodatnim funkcijama i priborima. Pištolj na komprimirani zrak olakšava ispuhavanje preostale vode u kanalima EURO 6 filtera teretnih vozila; lateks rukavice montirane na ulaznim vratima štite ruke rukovatelja i sprječavaju kontakt s raspršenom tekućinom tijekom čišćenja. 

Pištolj sa spremnikom deterdženta omogućuje čišćenje površine pod tlakom zaprljanog čeličnog kućišta filtera. Gore navedena rješenja olakšavaju obavljanje pomoćnih aktivnosti pri zatvorenim vratima stroja.
Rješenje koje vam omogućuje povezivanje sustava centralnog grijanja sa zavojnicom postavljenom unutar spremnika za vodu u stroju. Sustav radi u zatvorenom krugu spojenim s vanjskom instalacijom centralnog grijanja.

Tijekom sezone grijanja topla voda u sustavu centralnog grijanja teče kroz zavojnicu [zavojnica izrađena od cijevi od nehrđajućeg čelika] predstavljajući dodatni izvor zagrijavanja vode u spremniku stroja.

Ovaj mehanizam omogućuje zagrijavanje vode u spremniku čak i kad stroj ne radi. Uštedite vrijeme i novac u procesu zagrijavanja vode u spremniku stroja.

Ugradnja centralnog grijanja vode

Grijači u toplokanalnom sustavu [spremnik 500 L]

Rješenje se sastoji u postavljanju grijača u spremnik za vodu u posebno dizajnirane kanale od nehrđajućeg čelika.

Grijači nisu u izravnom dodiru s otopinom vode u spremniku, zahvaljujući tome nisu izloženi vanjskim čimbenicima, uključujući degradirajući utjecaj otopine za čišćenje.

Rješenje omogućuje lakše čišćenje komore spremnika, a u slučaju kvara nije potrebno mijenjati vodu.
Veći spremnik također označava da nema potrebe za čestom zamjenom vode.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram